Life Coach Anja

Soms leef je onbewust het leven van iemand anders.
Je draagt een last voor iemand anders in de familie
zonder dat je dat weet en zonder dat je dat wilt . . .

Voel jij je: depressief, verdrietig, boos, angstig, eenzaam, onzeker of gestresst? Heb jij:  relatie problemen, financiële problemen, conflicten op het werk of thuis? Weet je niet meer zo goed hoe je verder moet? Of heb jij een luisterend oor nodig? Ik help jou het beste uit jezelf te halen zodat jouw leven er weer toe doet!

 

Wie ben ik?

Ik ben Anja van Heusden, 55 jaar en heb zoals de meeste mensen veel meegemaakt en geleerd in mijn leven. Geleerd van de inzichten die het mij brachten en de persoonlijke ontwikkeling die ik ben aangegaan om “mezelf” te worden en te kunnen zijn. Ik ben gevoelig, kan goed luisteren, stel verdiepende vragen, empatisch, invoelend en intuïtief.

Werken met mensen jong of oud is en blijft mijn passie. Ik weet dat ik iets voor jou kan betekenen, zodat de rust en evenwicht in jouw leven terugkeert. 

Ook werk ik graag met managers en teamleiders van organisaties om inzicht te geven hoe de balans van geven en nemen hersteld kan worden.

Mijn opleiding tot gediplomeerd Therapeut Systemisch Werk is erkend door de beroepsvereniging voor Counseling, BATC, KTNO en VBAG.

gedicht

_________________________

_________________________

_________________________

_________________________

Waarom naar Life Coach Anja?

Ons pure zelf, onze essentie, is gaandeweg veranderd door aanpassingen, overtuigingen, overlevingsstrategieën en aangeleerd of overgenomen gedrag.

En wie ben jij in al je puurheid? Zou jij ook graag jezelf willen zijn, dat pure in jou weer willen ontdekken? De angst daarvoor leren loslaten of dat wat deze ontdekking in de weg staat?

Als ervaringsdeskundige op het gebied van persoonlijke groei weet ik dat een oplossing voor een blokkade niet van buitenaf komt maar dat de oplossing in jou zit. Verbinding met jezelf maakt dat je kunt verbinden met de ander.

Om jezelf te kunnen ervaren gaan we eerst op zoek naar dat wat jou tegenhoudt. Je kunt het een blokkade noemen, samen gaan we opzoek naar waar de blokkade is ontstaan. Tijdens de sessies ervaar je hoe je een blokkade kunt opheffen door “de last” terug te geven en jezelf daarna vrij te voelen.

Ik bied Psychotherapeutische begeleiding aan in de vorm van een familieopstelling en doorloop  processen die zich met het enneagram verbinden. Denk hierbij aan het “verander” procesmodel en de eerste stappen op weg naar jouw vrijheid. Van hoofd naar hart, van denken naar voelen.

Het 4-stappen traject

Eerste sessie

Tijdens de eerste sessie maken we een ‘genogram’. Het genogram is een inventarisatie van jouw systeem van herkomst (de familie) door middel van symbolen en lijnen die mannen, vrouwen en kinderen met elkaar verbinden.

Deze inventarisatie laat vrijwel altijd de oorzaak van een blokkade zien als gevolg van erfelijkheid, opvoeding en/of een traumatische ervaring.

Tweede sessie

Tijdens de tweede sessie richten we ons op de overlevingsstrategieën die mogelijk het gevolg zijn van traumata in jouw systeem van herkomst.

Voorbeelden van overlevingsstrategieën zijn: de ‘controleur’, de ‘perfectionist’, de ‘workaholic’, de ‘saboteur’, de ‘criticus’, de ‘rechter’, de ‘drammer’, de ‘rebel’ etc.

Welke overlevingsdelen zijn op jou van toepassing en hoeveel?

Derde sessie

Tijdens de derde sessie kijken we naar de oorzaak van een overlevingsstrategie. Een zwaar lot veroorzaakt meestal een overlevingsstrategie.

Voorbeelden van een zwaar lot zijn: Het ’verlies van een dierbare’, een ‘oorlog’, een ‘scheiding van vader en moeder’, een ‘keizersnede’, een ‘miskraam of abortus’, ‘incest’, een ‘moord’, een ‘verslaving’, ‘buitensluiting’ etc.

Vierde sessie

Tijdens de vierde sessie gaan we samen wegen ontdekken die het gezonde deel van jouw psyche bevorderen zoals: ‘zelf waarnemen en denken’, ‘zelfstandig zijn’, ‘houvast vinden in jezelf’, ‘iets zelf doen’, ‘iets zelf beslissen’, ‘onafhankelijk zijn’, ‘vrij zijn’, etc.

Je vraagt je natuurlijk af: “ja maar, hoe doe ik dat dan?”.

Daarvoor krijg je van mij een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek.

Maak een afspraak en geef je leven een nieuwe wending.

E-mail

Bellen op:

Ik ben je graag van dienst.


content copyright © 2019 | lifecoachanja